7 juwelentrends die u sieren

In dit artikel zetten we verschillende juwelentrends in de kijker en geven we u graag tips hoe u de juwelen kan dragen.

1. Van kleine tot grote oorringen

Klein, groot, smal of volumineus, alle soorten oorringen worden gespot in het straatbeeld. Een paar fijne oorringen kan je nog combineren met een ander paar indien je een tweede en derde gaatje hebt.

Oorbellen van de Nature collectie van Ole Lynggaard, prijs = 5.600 euro, verkrijgbaar in verschillende maten

2. Schakelkettingen

De trend die je op verschillende runways terugziet zijn grote schakels. Dit kan zowel een ring, armband als ketting zijn. De juwelen zijn vaak iets opvallender, kies daarom voor de rest van je accessoires voor meer ingetogen stukken.

Schakelarmband van de Iconica collectie van Pomellato, prijs = 8.200 euro, verkrijgbaar in verschillende maten

3. Ear cuffs

Je bent wel fan van piercings maar je hebt er geen? We’ve got you covered. Earcufs werden voor het eerst in de jaren 90 gezien en zijn helemaal terug van weggeweest. Een ear cuff is eigenlijk een nep piercing want je hebt geen gaatje nodig.

Ear cuff van de Move Romane collectie van Messika, prijs = 1.550 euro, verkrijgbaar in geel, wit of rosé goud

4. De choker

Net als de ear cuffs was ook de choker een juweel dat trendy was in de jaren 90. De choker is een ketting die nauw aansluitend zit aan de hals. Vroeger werden vooral zwarte koordjes met hangers veel gedragen, nu zie je varianten in verschillende kleuren goud wat de choker veel stijlvoller maakt.

Choker van de Sabbia collectie van Pomellato, prijs = 4.800 euro

5. Het layeren van kettingen

Hou je van minimalistische sieraden maar je wilt toch iets dat in het oog springt? Dan is layeren iets voor jou. Je draagt hierbij verschillende fijne kettingen met kleine hangertjes boven elkaar.

Dubbele ketting van de Move Uno collectie van Messika, prijs = 3.980 euro

6. Bedelarmbandjes

Ook bedelarmbandjes zijn klassiekers die jaar na jaar terugkomen. De bedels kunnen dienen om verschillende mijlpalen in het leven te symboliseren.

Sweet Drops bedel van Ole Lynggaard, prijs = 1.200 euro

7. Twee verschillende oorbellen

De tijd dat we twee exact dezelfde oorbellen moeten dragen is voorbij. Steeds meer en meer juwelenhuizen gaan voor speelse combinaties door bijvoorbeeld een lange oorhanger te combineren met een oorsteker.

Oorbellen van de My Twin collectie van Messika, prijs = 3.850 euro verkrijgbaar in geel, wit of rosé goud