Baselworld 2018: Longines zet de toon

Dé jaarlijkse horlogebeurs, Baselworld, editie 2018 ligt ondertussen alweer een tijdje achter ons maar toch willen we u nog even opmerkzaam maken op de bijzondere nieuwigheden die het toonaangevende Zwitsere merk Longines er voorstelde.

Ultieme sportlijn

Wie houdt van sportiviteit gecombineerd met ultieme elegantie, die zal zeker de Longines Conquest V.H.P. (Very High Precision) lijn kennen die voor een nieuwe dimensie staat op het gebied van kwarts, een combinatie van grote precisie, sterke technische details en een sportieve uitstraling. In de ware essentie van de ‘Conquest’ – de ultieme sportlijn van Longines – stelt het merk nu chronografen voor die alle kwaliteiten van het merk samenbrengen. Met de nieuwe ‘Conquest V.H.P.’ chronografen wil Longines alvast de nadruk leggen op het feit dat het bedrijf zichzelf tegelijkertijd pionier en expert kan noemen op het vlak van hoogkwalitatieve tijdwaarneming.

Visuele upgrade

Ook de Record collectie werd uitgebreid met nieuwe varianten in 18-karaats rosegoud en met roestvrij staal in combinatie met rosegoud, gecertificeerd als chronometers door het Swiss Official Chronometer Testing Institute (COSC). De nieuwe kleuren geven de traditioneel elegante insteek van de lijn alvast een visuele upgrade die voor een vibrante look zorgt. De ‘Record’ Collectie bestaat uit twee kalibers die zijn ondergebracht in modellen van vier maten (26, 30, 38,5 en 40 mm) verkrijgbaar in verschillende wijzerplaten met transparante achterkant. Verkrijgbaar met een armband in roestvrij staal met een rosegouden kapje, of met een zwarte, bruine of blauwe alligatorriem passend bij de wijzerplaat voorzien van een veiligheidsvouwsluiting.

Knappe varianten

Voortbouwend op zijn expertise in de sportwereld breidde Longines dit jaar ook zijn HydroConquest-collectie uit met een aantal knappe varianten verrijkt met een gekleurd keramisch inzetstuk dat een vleugje schittering en moderne styling toevoegt. Deze nieuwe, verfijnde modellen ontlenen uiteraard hun inspiratie aan de wereld van de watersport. Het ontwerp van de wijzerplaat is ook verbeterd voor een (nog) makkelijkere leesbaarheid. Wat overblijft zijn de zeer herkenbare 12, 6 en 9 cijferaanduidingen die dit knappe horloge een expressief karakter geven.

Bewijs van knowhow

Vandaag is ook de Longines Master Collection, die werd gelanceerd in 2005, de perfecte illustratie van de knowhow van Longines. Aan de basis is dit uurwerk eigenlijk de moderne evenknie van de erg succesvolle ‘Heritage’ collectie. Uitgerust met een zelfopwindende beweging en stijlvol gepositioneerde jaarkalender komt dit uurwerk met een wijzerplaatmotief in gerstenkorrel. Eéntje is in het zwart met Romeinse cijfers en de twee anderen zijn in het wit met ofwel Arabische cijfers of diamantkleurige tijdmarkeringen. Het vierde model heeft een glanzendblauwe wijzerplaat. De wijzers van dit exemplaar zijn ofwel in blauwgekleurd staal of belegd met rhodium.

Esthetische traditie

De Grande Classique van Longines belichaamt de esthetische traditie van het merk met het gevleugelde zandloperlogo. Het ultradunne profiel van de speciaal ontworpen behuizing geeft deze collectie alvast een tijdloze schoonheid. Voor het eerst geïntroduceerd in 1992 heeft deze icoon doorheen de jaren heel wat veranderingen ondergaan. Met de nieuwe versie die werd voorgesteld op Baselworld 2018, voorzien van een blauwe wijzerplaat, bewaart de ‘Grande Classique’ zijn tijdloze raffinement en stijl maar krijgt het uurwerk ook een moderne toets. Dé keuze voor dames die gaan voor een onmiskenbare stijl en een gesofisticeerde attitude.

Elegantie troef

‘Elegantie is een attitude’ is niet voor niets de slogan van Longines. De perfecte belichaming daarvan is de lancering van de Longines Elegant Collection. Verkrijgbaar in verschillende maten en uitgerust met een zelfopwindend mechanisch gangwerk, bieden deze horloges een brede keuze aan stijlen (met verschillende wijzerplaten), elk met hun eigen karakter en elegantie.

Verjaardag van een heruitgave

Met een 185 jaar rijke geschiedenis pikt Longines graag terug historische stukken op die hebben bijgedragen aan de vlekkeloze reputatie van het merk. Een iconisch stuk uit de Heritage-lijn van het uurwerkmerk, de Longines Legend Diver Watch, is de heruitgave van een duikhorloge uit 1960. Met behoud van de visuele codes en het ontwerp dat typerend is voor de jaren zestig, creëerde Longines tien jaar terug een hedendaagse editie van dit icoon. Dit jaar viert het Zwitserse horlogemerk de tiende verjaardag van deze heruitgave door een nieuwe versie aan te bieden met een Milanese mesh-armband.

U kan (een deel van) de collectie van Longines hier bekijken. Heeft u nog vragen voor ons? Contacteer ons dan via deze link. U bent van harte welkom in onze winkels Juwelier Orye Hasselt en Juwelier Stevenart Waterloo om de collectie te bewonderen en te passen.