De legende duikt in een kleurbad

Horlogemerken steken hun meest iconische stukken vaker in een modern jasje, als eerbetoon aan hun geschiedenis. Dit deed Longines ook met zijn Legend Diver Watch. Na een eerste herlancering in 2007, staat het bekende uurwerk ook dit jaar in de spotlights. Twee nieuwe versies, volledig in blauw- of bruintinten, zorgen voor een kleurrijke aanvulling van de collectie.

Sportieve geschiedenis

Longines is al jaren vaste partner van internationale sportfederaties. Ook in de duiksport heeft het merk met de gevleugelde zandloper duidelijk zijn stempel gedrukt. Al in 1937 patenteerden ze hun horlogekast met waterbestendige drukknoppen. En in 1958 werd het eerste Longines-duikhorloge voor het grote publiek uitgebracht.

Technische verbeteringen

Fans van de Legend Diver Watch kunnen gerust zijn: de ziel en de pure lijnen van het origineel werden behouden. Wel kreeg het uurwerk enkele hedendaagse technische verbeteringen, zoals een doosvormig saffierglas, vastgeschroefde kronen en een ingeschroefde achterzijde. Nieuw is ook de siliconen balansveer, die speciaal ontworpen werd voor Longines. Deze aanpassingen tillen de waterresistentie van het horloge naar een nóg hoger – of in dit geval dieper – niveau van maar liefst 300 meter.

U weet ook in het donker hoe laat het is dankzij de oplichtende wijzers en Super-LumiNova® rechthoekjes, die zorgen voor een optimale zichtbaarheid. Op de achterzijde van de kast prijkt het duikerembleem, net zoals bij het origineel. Tenslotte maakt de lederen armband met reliëf het blauwe of bruine plaatje compleet.

U geniet van vijf jaar garantie op deze nieuwe modellen.