De meest impressionante vernieuwingen binnen de horlogerie

In dit artikel overlopen wij kort de nieuwigheden van Baselworld 2019 die ons het meest zijn bijgebleven.

Tudor Black Bay P01, Love it or hate it

Tudor brengt een nieuw model op de markt, genaamd ‘Black Bay P01’. Het model is gebaseerd op een legendarisch prototype dat in 1960 werd voorgesteld aan de marine van de VS. Het uurwerk combineert historisch esthetische codes met tijdloze horlogerie. Het brengt elementen samen van Tudor duikersuurwerken over 60 jaren maar heeft tegelijk ook een heel eigentijds karakter.  Het model heeft een zeer speciale look waarbij je opslag verliefd wordt of helemaal niet.

De J12 met haar eigen Chanel kaliber

De J12 is de meest iconische lijn van Chanel. De modellen zijn gekend om de witte en zwarte keramiek waaruit ze gemaakt zijn. Dit jaar gaat Chanel een stapje verder en brengt een J12 uit die uitgerust is met een manufactuur mechanisch/ automatisch kaliber. Voorts heeft het uurwerk een transparante kast waarbij het ‘kloppend hart’ van het uurwerk zichtbaar is.

De Chopard Mille Miglia race en limited edition

In 2018 vierde Chopard de – drie decennia lange – samenwerking met de Mille Miglia race. Deze wedstrijd wordt gereden over een lus van 1.600 km die loopt van Brescia tot Rome en terug. De samenwerking tussen Chopard en de Mille Miglia race gaat in 2019 voort met de collectie ‘Mille Miglia Race edition’, een chronograaf die gemaakt is voor bestuurders die houden van snelheid en daarbij graag een tijdloos herenuurwerk om de pols hebben.

Heeft u nog vragen voor ons? Contacteer ons dan via deze link. U bent van harte welkom in onze winkels Juwelier Orye Hasselt en Juwelier Stevenart Waterloo om de collectie te bewonderen en te passen.