De NUDO kleurtest: welk kleurtje past bij u?

“De beste kleur ter wereld is de kleur die u goed staat”, aldus Coco Chanel. Maar het bepalen van die kleur is niet altijd simpel. Zeker als u de keuze heeft uit een enorm kleurenpalet, zoals dat van POMELLATO’S Nudo collectie. Daarom helpen we u graag op weg.

Milanese elegantie

Het merk Pomellato werd in 1967 in Milaan gesticht door Pino Rabolini, afkomstig van een familie edelsmeden. De prêt-à-porter collectie viel meteen op met haar felle kleuren en intrigerende slijptechnieken. Dat is vandaag nog steeds zo. Na de succesvolle lancering in 2001, is de Nudo collectie twintig jaar later nog altijd even in trek. En terecht, want wie wordt niet gelukkig van de typische, bontgekleurde steentjes? Omdat het vaak moeilijk kiezen is, geven we u alvast enkele geslaagde kleurcombinaties mee. Ook verklappen we hoe u zelf kunt achterhalen welke tinten perfect bij u passen.

Goud of witgoud?

Twijfelt u tussen een gouden of witgouden Nudo juweel? Kijk dan eens naar de binnenkant van uw pols. En dan vooral naar de aders die daar lopen. Zijn die aan de blauwe kant? Dan bent u waarschijnlijk een koud type en staat u dus beter met witgoud. Deze types hebben meestal lichtblond of zilvergrijs tot donkerbruin of zwart haar. De ogen zijn blauw, blauwgroen, grijs of heel donkerbruin.

Schijnen uw aders eerder groen door uw huid? Dan bent u wellicht een warm type en is goud uw perfecte match. Deze types hebben vaak roodtinten in het haar, denk aan kastanjebruine of Venetiaans blonde lokken. Hun oogkleur varieert van blauw, groen of hazelnoot tot diepbruin. Voor de fans van roségoud hebben we trouwens goed nieuws: deze kleur kunnen zowel koude als warme types prima dragen!

U weet nu welk type u bent. Met deze wijsheid kunt u meteen aan de slag om de ideale kleuren edelsteen voor uw Nudo te bepalen.

Koude kostbaarheden

Koude types staan prachtig met de Nudo blauwtinten Sky Blue en London Blue. Ook de dieppaarse amethist en de groene priasoliet komen bij dit type helemaal tot hun recht. Wist u dat die laatste eigenlijk een amethist is die verhit werd? Geen wonder dat deze kleuren zo goed matchen! Verkiest u iets neutralere tinten? Kies dan voor de zachte rozenkwarts of een witte topaas of diamant. Zorg eventueel voor een streepje contrast met het donkere obsidiaan.

 

Warme weelde

Warme types zullen als een blok vallen voor de charmes van de dieprode granaat of het mysterieuze bruine rookkwarts van Pomellato. Zeker in de zomermaanden staat dit type ook beeldig met turquoise, eventueel gecombineerd met frisse limoenkwarts. Als we denken in echte nude-tinten, dan mag de Nudo Chocolate collectie zeker niet in uw juwelenkistje ontbreken. De oranje, licht- en donkerbruine maanstenen zijn enorm hot op dit moment!

Zet uw ogen in de kijker

Bij de keuze van uw oorbellen kunt u rekening houden met uw oogkleur. Blauwe, groene of blauwgroene ogen stralen met turquoise. Blauwe ogen krijgen extra diepte door het dragen van de andere blauwtinten uit de collectie en groene ogen worden nog mysterieuzer wanneer u kiest voor contrasterend paars of voor complementair groen. Donkere ogen worden in de verf gezet door warme tinten, zoals rookkwarts of de aardetinten van de Chocolate collectie. Maar felle kleurtjes zoals diepblauw, paars en groen geven ook donkere ogen de nodige sprankel. Grijze ogen krijgen een onpeilbare diepte met ijzig witte diamanten.

Eentje is geentje

De Nudo ringen zijn gemaakt om te matchen. Weet u niet goed welke tinten bij elkaar passen? Wel, als u in hetzelfde kleurspectrum blijft, zit u in principe altijd goed. U kunt toon op toon werken, door bijvoorbeeld de Deep Blue tinten van Pomellato met elkaar te combineren. Of u kunt de frisse combinatie maken van limoenkwarts, Sky Blue topaas en Turquoise. Ook de Chocolate tinten zijn gemaakt om met elkaar te matchen. Mogen uw Nudo ringen nog iets meer opvallen? Werk dan met contrasterende kleurtjes, zoals de dieprode granaat met limoenkwarts en witte topaas.

Een kwestie van smaak

Natuurlijk is uw voornaamste graad- meter nog steeds uw eigen smaak. Kies de tinten waar u zich goed bij voelt. Belangrijk om te weten is dat u eigenlijk geen foute keuzes kunt maken. U kunt kiezen voor kleuren die volledig op uw kleurtype zijn afgestemd, maar u bent ook vrij om die af te stemmen op uw humeur, uw look of de gelegenheid. De beste tip die we voor u hebben, is: speel met uw Nudo juwelen. Wees creatief en beleef er plezier aan. Combineer naar hartenlust de verschillende collecties. Zoals de ‘diepgevroren’ wittint uit de Gelée collectie met een mysterieuze opaak obsidiaan. Speel met de eigen zinnige Nudo Classicen de – iets meer verlegen – Nudo Petit. U merkt het al: de mogelijkheden zijn eindeloos. En laat dát nu net zo leuk zijn!