De stoffen armbanden van Tudor

Sedert 2010 stelt Tudor een ruime selectie voor aan stoffen banden voor alle modellen van de tudor heritage lijn en voor een gedeelte van de fastrider en clair de rose familie.

Maar waar komen deze stoffen armbanden vandaan? De oorsprong van deze banden gaat, zoals zoveel uitvindingen, terug naar de militairen. Begin jaren 70 voerde de NAVO het gebruik van deze armbanden in. Ze zijn praktisch, gemakkelijk aanpasbaar, comfortabel en sportief. Deze originele link met de NAVO verklaart de huidige term voor dit type banden: NATO.

Tudor komt met een volledig hertekende versie van de conventionele NATO banden. De banden worden regelbaar in de lengte door middel van een systeem dat geïnspireerd is op de veiligheidsgordels van oude sportwagens. Er is een systeem uitgedokterd met ‘tunnels’ voor de baretten, om het uurwerk stevig op zijn plaats te houden. De nieuwe rijke textuur van de stoffen garandeert een hoger draagcomfort en een maximale duurzaamheid.

De stoffen armband is inmiddels een klassieker geworden in de horlogewereld, maar de interpretatie door Tudor is ongeëvenaard in termen van kwaliteit, esthetiek en techniek. In 2009, op een moment dat het merendeel van de Zwitserse luxe uurwerken dit type armbanden niet kende of deze onwaardig vonden voor het niveau van hun producten, vond de stoffen armband bij Tudor een vruchtbare omgeving voor ontwikkeling.

Tudor, steeds op zoek naar subtiele details die het draagcomfort van haar uurwerken kan verbeteren, begreep het potentieel van een dergelijk accessoire. Geheel binnen de traditie van het streven naar perfectie, liet het merk ‘met de Roos’ haar persoonlijke interpretatie uitvoeren door een traditionele, ambachtelijke firma.

U kan (een deel van) de collectie van Tudor hier bekijken. Heeft u nog vragen voor ons? Contacteer ons dan via deze link. U bent van harte welkom in onze winkels Juwelier Orye Hasselt en Juwelier Stevenart Waterloo om de collectie te bewonderen en te passen.