Deze nieuwigheden brengt Omega uit in 2022

Van de pols van de Apollo-astronauten tot die van niemand minder dan James Bond, de horloges van Omega hebben al heel wat watertjes doorzwommen. Ook in 2022 valt er weer heel wat nieuwe kostbare ‘armcandy’ te bewonderen bij het prestigieuze Zwitserse horlogemerk. We zetten de nieuwigheden alvast op een rij.

Speedmaster: slanker en nóg preciezer

Lang voor er nog maar enigzins sprake was van de maanlanding, was de Speedmaster terug te vinden op en naast het racecircuit. De originele Speedmaster, gelanceerd in 1957, was geliefd bij raceteams en mechaniekers dankzij de chronograaf én geïntegreerde tachymeter, destijds een primeur in de horlogewereld. Na de lancering van de huidige versie van de Speedmaster ’57 in 2013, kreeg Master Chronometer dit jaar een grondige upgrade én kreeg de kast een slanker profiel. De nieuwe 40,5 mm collectie bestaat uit 8 modellen, uitgevoerd in roestvrij staal en een fraai nieuw kleurenpalet.

 

Moonwatch: de gloed van de volle maan

Wie een beetje bekend is met de Speedmaster Moonwatch, kent de kosmische geschiedenis van het bekende horloge. Het is, sinds de eerste maanlanding in 1969, onlosmakelijk verbonden met de maan. Dit jaar steekt Omega de collectie in een jasje van 18 karaat Moonshine™ Gold. Het contrast met diepzwart en PVD groen doet denken aan de nachtelijke hemel. Leuk detail: aan de binnenzijde van de rubberen armband vindt u een echt maanlandschap!

Seamaster: uitbreiding in drievoud

De Omega Seamaster Ultra Deep heeft zijn naam niet gestolen. Het horloge reisde in 2019 mee met een onbemande expeditie naar de diepste plek in de oceaan, in de Marianentrog, en kwam daar ongehavend uit. Dit jaar wordt deze duikersdroom in zeven uitvoeringen gelanceerd voor het grote publiek. Stuk voor stuk getest onder ‘oceaanwaardige’ omstandigheden en waterbestendig tot maar liefst 6.000 meter.

De Seamaster Diver 300M collectie mag dan weer een nieuwe telg in de familie verwelkomen, meer bepaald: een diepgroene. Het elegante, maar sportieve horloge evengoed draagbaar tijdens een zonnig terrasje als een frisse duik!

Houdt u meer van een strakke, minimalistische look? Dan vindt u vast uw gading in het gamma van de Omega Seamaster Aqua Terra. Denk bij deze collectie niet aan chronometers en andere technische snufjes, maar aan een puur design met als bikvanger de kleur van uw wijzerplaat. Dit jaar werd die kleurcollectie flink uitgebreid. De grotere kastmaat van 38 mm kreeg er tinten bij zoals Atlantic Blauw, Bay Groen, Zandsteen, Saffraan en Terracotta. De 34 mm collectie werd dan weer aangevuld met vijf elegante pasteltinten.