Diamanten met dat tikkeltje meer

“Diamonds are my roots and my expertise. When I set out to create my own jewellery brand, I wanted diamonds to be everyday and not only for a couple’s most sacred moments. I wanted something cool, casual and easy-to-wear.” – Valérie  Messika  Founder, CEO and Creative Director.  

Ondernemerschap en diamanten zitten Valérie Messika in het bloed. Als de dochter van de diamantair André Messika, één van de meest succesvolle diamanthandelaars in Frankrijk, was het slechts een kwestie van tijd vooraleer ze de diamantwereld (zelfstandig) zou betreden. Na het behalen van haar Marketing en Communicatiediploma, stapte ze in 2000 in de familiezaak. De daaropvolgende jaren reisde Valérie de wereld rond. Ze leerde de diamantsector tot in het detail kennen en vond inspiratie om haar eigen juwelenlijn te creëren. 

In 2005 waagde Valérie haar kans en lanceerde haar juwelenlijn. Eén van de eerste collecties was de Move-collectie die gekenmerkt wordt door drie bewegende diamanten.  Deze symboliseren de liefde van gisteren, de liefde van vandaag en de liefde van morgen. Haar collectie combineerde de extraordinaire karakteristieken van een diamant met een ingetogen design. Het was een daverend succes. De collectie is uitgegroeid tot een brede waaier van tijdloze, elegante juwelen.

In 2008 introduceerde Messika de Skinny-collectie. De ontwerpen van deze collectie zijn geïnspireerd op Valérie’s overtuiging dat diamanten draagbaar en comfortabel moeten  zijn. De juwelen van Skinny doen precies dat en voelen aan alsof ze onderdeel uitmaken van de huid. De ontwikkeling van de Nano-veertechnologie, die gebruikt wordt voor de collectie, zorgt voor een ongeëvenaarde flexibiliteit. De juwelen van de skinny-collectie vormen de diamant om tot een gebruiksvriendelijk en licht accessoire. 

Sinds de oprichting van Messika heeft Valérie verschillende betoverende collecties uitgebracht. In totaal heeft ze zo een 6.000 juwelen gecreëerd en het ziet ernaar uit dat dit aantal nog sterk de hoogte in zal gaan de komende jaren. In dertien jaren tijd heeft Valérie niet enkel een internationaal juwelenhuis uit de grond gestampt, ze heeft de eigenheid van diamanten zelf veranderd. Ze probeert om telkens weer de grenzen van diamanten juwelenontwerpen te verleggen en vindt de diamant daarbij opnieuw uit. De eeuwenoude en klassieke diamant wordt door middel van de injectie van een verjongingskuur omgevormd tot een heldere en jeugdige diamant. Valérie is erin geslaagd om een eigentijdse stijl te creëren voor een nieuwe generatie consumenten die opzoek is naar frisheid en innovatie.

U kan (een deel van) de collectie van Messika hier bekijken. Heeft u nog vragen voor ons? Contacteer ons dan via deze link. U bent van harte welkom in onze winkels Juwelier Orye Hasselt en Juwelier Stevenart Waterloo om de collectie te bewonderen en te passen.