Een nieuwe generatie van de Rolex Datejust 36 is geboren

Op Baselworld 2018 stelde Rolex een nieuwe generatie van de Datejust 36 voor in Everose Rolesor (een combinatie van Oystersteel en 18kt Everose goud) en Rolesor geel (een combinatie van Oystersteel en 18kt geel goud). Beide versies zijn verkrijgbaar met verschillende wijzerplaten. Het verbindingsstuk en de zijkanten van de kast van het model werden hertekend, hetgeen resulteert in een nog verfijnder uurwerk. Voorts beschikt het model ook over het nieuwe kaliber 3235. Dit kaliber garandeert een nog grotere precisie en schokbestendigheid en heeft een gangreserve van ongeveer 70 uur.

Tijdloos design

De Rolex Datejust is het archetype van het klassieke uurwerk dankzij zijn tijdloze functies en esthetiek. Het model werd gelanceerd in 1945 en was het eerste zelf-opwindbare waterdicht chronometer polshorloge dat de datum weergeeft op 3 uur. De Rolex Datejust van vandaag is zeer hedendaags maar weerspiegelt nog steeds dezelfde codes als voordien, wat de Rolex Datejust één van de meest herkenbare uurwerken maakt.

Rolesor, een liefde tussen goud en Oystersteel

Rolesor, een combinatie tussen goud en staal bij een Rolex uurwerk, is een kenmerk van het merk sinds 1933. Het is een ontmoeting tussen twee metalen, het één kostbaar en edel, aantrekkelijk door zijn glans en stabiliteit; het ander erg resistent en gekend om zijn sterkte en betrouwbaarheid. Al deze kwaliteiten weerspiegelen perfect de elegantie en prestatie van een Rolex uurwerk.

U kan de collectie van Rolex hier bekijken. Heeft u nog vragen voor ons? Contacteer ons dan via deze link. U bent van harte welkom in onze winkels Juwelier Orye Hasselt en Juwelier Stevenart Waterloo om de collectie te bewonderen en te passen.