Hoe waardevast is ‘het merk met het kroontje’?

Het is algemeen geweten dat Rolex een absoluut icoon is onder de uurwerken. Niet zo lang geleden ging de Rolex Daytona van Paul Newman onder de hamer voor 17,75 miljoen dollar. Maar is de Rolex die u rond uw pols draagt ook zo een kanjer?

Rolex, een waardevast merk

Een fonkelnieuw uurwerk is een beetje als een nieuwe wagen. Van zodra u het aankoopt en met trots rond uw pols doet, vermindert het al in waarde. Voor de meeste Rolex uurwerken geldt deze regel echter niet. De uurwerken van het merk met het kroontje behouden doorheen de tijd doorgaans immers goed hun waarde. De waarde van de Rolex varieert naargelang het model en de staat van het uurwerk. Rolex heeft zelfs enkele modellen die op die tweedehandsmarkt duurder worden verkocht zoals de Cosmograph Daytona waar momenteel een wachtlijst voor is van welgeteld 5 jaar. Naast de Cosmograph Daytona zijn er nog erg gegeerde en moeilijk te verkrijgen modellen zoals de GMT-Master (II), de Submariner, de sky-dweller en de Datejust 41.

De sterkte van het merk

Vooreerst is het merk altijd met het uiterste respect omgegaan met zijn klanten en heeft het vanaf het begin enkel maar hoogkwalitatieve uurwerken afgeleverd. Wie de verschillende modellen doorheen de tijd bekijkt, stelt vast dat het merk met het kroontje traditie in ere houdt maar tegelijkertijd ook uitermate innovatief tewerk gaat. Wie bijvoorbeeld een model uit de jaren vijftig in zijn of haar bezit heeft en dat vergelijkt met een nieuwere uitgave zal duidelijk de gelijkenissen zien, de typische signatuur van het uurwerk. Dat is wat Rolex als merk zo sterk maakt. Het verhaal en de uurwerken achter het merk zijn coherent.

Volg in de eerste plaats uw hart

Koop in de eerste plaats een Rolex waarvan uw hart sneller gaat kloppen. Het uurwerk zal immers vaak generaties lang meegaan. De emotionele band en het plezier dat u van uw Rolex zal hebben is dus hetgeen in de eerste plaats telt. Laat het een weerspiegeling zijn van uw persoonlijkheid en uw smaak. En het prijskaartje op termijn? Hoe langer u uw uurwerk in ere houdt, hoe mooier ook dat mogelijk zal worden.

Doorverkopen van uw Rolex

Wenst u graag uw oude Rolex te verkopen en een nieuwe Rolex aan te kopen? Daar helpen wij u bij juwelier Orye graag mee verder. Als service naar de klant toe laten wij een reële tweedehandswaarde opmaken van het uurwerk. Staat deze prijs u aan? Dan wordt deze prijs verrekend bij de aankoop van uw nieuwe Rolex. Zorg ervoor dat u indien mogelijk ook de originele papieren en doos meebrengt, dit zorgt namelijk voor een hogere tweedehandsprijs.

U kan de collectie van Rolex hier bekijken. Heeft u nog vragen voor ons? Contacteer ons dan via deze link. U bent van harte welkom in onze winkels Juwelier Orye Hasselt en Juwelier Stevenart Waterloo om de collectie te bewonderen en te passen.