Hoe waterdicht is mijn uurwerk?

Een uurwerk is het accessoire bij uitstek. Het past bij elke gelegenheid en we dragen het dan ook graag elke dag. Sommigen onder ons doen het zelfs nooit uit! Toch is het beter voor uw uurwerk om het uit te doen voor bepaalde activiteiten zoals o.a.: tuinieren, sporten, douchen of zwemmen, en het tillen van zware voorwerpen. Het is namelijk zo dat niet alle uurwerken waterdicht zijn.

Uurwerken die waterdicht zijn tot 3 bar (= 30 meter) of tot 5 bar (= 50 meter), zijn bestand tegen regenwater en spatten. Het is afgeraden om met dit type uurwerk te douchen of te zwemmen.

Uurwerken met een ronde kast, een geschroefde kroon en een deksel zijn 100% waterdicht. Het is belangrijk dat de kroon altijd goed is dichtgeschroefd. Met deze uurwerken kan gedoucht en gezwommen worden en dit tot op een diepte van 10 bar (= 100 meter). Wanneer er gezwommen wordt met het uurwerk, is het wel belangrijk dat al het zeewater of chloorwater nadien goed wordt afgespoeld.

Professionele duikuurwerken zijn uurwerken die speciaal ontworpen zijn voor het diepzeeduiken en beschikken over unieke kenmerken. Vooraleerst hebben duikuurwerken een speciale sluiting die aangepast kan worden zodat het uurwerk ook over het duikerspak gedragen kan worden. De band is gemaakt uit rubber, roestvrij staal of titanium. Duikuurwerken beschikken daarnaast over een uni-directionele glasring waarvan de resterende duiktijd afgelezen kan worden. Verder lichten duikuurwerken op in het donker. Tenslotte zijn sommige professionele duikuurwerken voorzien van een heliumventiel.

Tip! Om de waterdichtheid van uw uurwerk te garanderen, raden we u aan om deze jaarlijks te laten testen.