NANTUCKET: het stijlicoon met de schakels

Het iconische Nantucket horloge van HERMÈS blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Het was designer HENRI D’ORIGNY die destijds de eerste grove lijnen schetste van het dameshorloge dat de opvolger van de succesvolle Cape Cod moest worden. Na drie decennia pakt Hermès uit met enkele opvallende nieuwigheden.

Wat maakt de Nantucket zo bijzonder?

De kast van het uurwerk werd ontworpen volgens het principe van de ‘rechthoek binnen de rechthoek’. Maar de armband is minstens even iconisch: de grote schakels van de Chaîne d’ancre geven het horloge een stijlvolle, tijdloze – én misschien een tikje rebelse – touch. Wist je dat de legendarische Chaîne d’ancre armband al dateert van 1938? Robert Dumas ontwierp deze Hermès klassieker. Let op de wijzerplaat van de Nantucket: het speciale font van de cijfers is een speelse knipoog naar de schakels.

Een hedendaags jasje

Hermès borduurt nu verder op die wereldberoemde schakels. Een nieuwe uitvoering van de armband én kast in vederlicht staal of roségoud geeft het uurwerk een hedendaagse look.

Fonkelende details

U heeft de keuze: een simpel en stijlvol design zonder diamanten of een fonkelend design met ingelegde diamanten. Wilt u iets aparts? Kies dan voor de uitvoering waar de diamanten overheen ‘gestrooid’ werden. Wedden dat u een hoop bewonderende blikken naar uw pols zult zien glijden?