Nieuwigheden van Rolex op Baselworld 2019

Graag zetten we in dit artikel de meest indrukwekkende nieuwigheden van het Zwitserse uurwerkmerk Rolex op een rij.

Oyster Perpetual Yacht-Master 42

De Yacht-Master collectie wordt uitgebreid met een nieuw model met een diameter van 42 mm. Het is gemaakt uit 18kt witgoud en is voorzien van een Oysterflex armband. Deze armband heeft de stevigheid van een stalen band gecombineerd met het comfort, de flexibiliteit en de schoonheid van een rubberen armband. Voorts beschikt het uurwerk over het kaliber 3235, een nieuw gangwerk dat volledig ontwikkeld en gemaakt is door Rolex.

Oyster Perpetual Sea-Dweller in Yellow Rolesor

Rolex brengt een nieuwe Sea-Dweller uit in een Yellow Rolesor versie waarbij Oystersteel en 18kt geel goud worden gecombineerd. Het model is het eerste uit de Sea-Dweller familie dat vervaardigd is in 18kt geel goud. Verder beschikt ook dit model, evenals de Yacht-Master 42 over het kaliber 3235.

Oyster Perpetual GMT-Master II met keramische lunette in blauw/ zwart en jubilee armband

Vorig jaar werd op Baselworld de GMT-Master II met keramische lunette in blauw/ rood voorgesteld op een jubilee armband. Dit was het allereerste professionele uurwerk van Rolex met dit type armband. Dit jaar is de GMT-Master II met keramische lunette in blauw/ zwart aan de beurt. Rolex is een pionier in het creëren van de speciale keramische lunette die krasvrij en kleurvast is. Tenslotte heeft deze GMT-Master II het kaliber 3285.

Oyster Perpetual Datejust 36 in Oystersteel

Rolex stelt nieuwe varianten voor van de Datejust 36, zowel in Oystersteel als in White Rolesor waarbij Oystersteel en 18kt witgoud worden gecombineerd. De Rolex Datejust collectie is de meest iconische en uitgebreide collectie van Rolex. Het model kan volledig naar wens worden samengesteld. Zo kan u de grootte, de materialen, de lunette, de armband en de wijzerplaat kiezen. Deze vernieuwde Oyster Perpetual Datejust 36 komt met een nieuwe serie wijzerplaten. Voorts heeft de jubilee armband vanaf nu een easylink, waardoor u gemakkelijk zelf de armband kan aanpassen. Tot slot, beschikt het model over het kaliber 3235 met een gangreserve van 70 uren.

Oyster Perpetual Datejust 31 in Yellow Rolesor en Everose Rolesor

Ook de Datejust 31 heeft enkele vernieuwingen ondergaan. Binnen de familie van de Datejust 31 zijn er twee nieuwe varianten van de Yellow Rolesor (combinatie Oystersteel en 18kt geel goud) en de Everose Rolesor (combinatie Oystersteel en 18kt rosé goud). De modellen zijn beschikbaar met een waaier aan nieuwe wijzerplaten en beschikken voorts ook over het nieuwe kaliber 2236 waarbij de gangreserve 55 uren is.

Oyster Perpetual Day-Date 36 met ‘ombre’ wijzerplaten

Een nieuwe generatie van de Day-Date 36 wordt voorgesteld in 18kt geel, Everose en witgoud. De bijhorende nieuwe wijzerplaten komen in o.a. groen ombre voor de Day-Date 36 in geel goud en bruin ombre voor de Day-Date 36 in Everose goud. Tenslotte heeft het model ook een nieuw kaliber, namelijk de 3255.

U kan de collectie van Rolex hier bekijken. Heeft u nog vragen voor ons? Contacteer ons dan via deze link. U bent van harte welkom in onze winkels Juwelier Orye Hasselt en Juwelier Stevenart Waterloo om de collectie te bewonderen en te passen.