OMEGA tilt de Moonwatch naar ongekende hoogten

Aan een icoon raken, dat is vaak een riskante onderneming. Toch slaagde OMEGA erin om de Speedmaster Moonwatch een hoogtechnologische update te geven zonder afbreuk te doen aan de eigenheid van het bekende uurwerk.

Een kosmische geschiedenis

In 1957 lanceerde OMEGA de eerste Speedmaster. Dit waterproof en gebruiksvriendelijk uurwerk was het eerste horloge ter wereld met een tachymeter. Al snel toonde NASA interesse en sierde de Speedmaster de polsen van menig astronaut tijdens ruimtemissies. De vierde generatie Speedmaster werd in ’69 gedragen door Neil Armstrong en Buzz Aldrin bij de eerste maanlanding. Sindsdien spreekt de ‘Moonwatch’ wereldwijd tot de verbeelding van liefhebbers en verzamelaars.

Klassieke elementen …

OMEGA baseerde zich op die vierde generatie (ST 105.012) voor de nieuwe uitvoering.

De bekende asymmetrische kast, de verhoogde wijzerplaat, de dubbel afgeschuinde achterkant, de gewelfde wijzers en de beroemde stippen op de wijzerplaat werden in ere gehouden en vormen nog steeds dé kenmerken van het iconische uurwerk.

… verzoend met hedendaagse technologie

Tegenwoordig zijn we voortdurend omringd door magnetisme. Denk maar aan smartphones, laptops en zelfs haardrogers. Hierdoor kan een uurwerk serieus uit ritme geraken. Het Co-Axial Master Chronometer kaliber 3861 behoedt de Moonwatch voor magnetische invloeden tot maar liefst 15.000 gauss. Dit is ongeveer het equivalent van een MRI-scanner.

Dankzij dit nieuwe kaliber is de Moonwatch voortaan officieel gecertificeerd als Master Chronometer. Nooit was een uurwerk preciezer en krachtiger. Elke Moonwatch wordt aan maar liefst acht rigoureuze testen onderworpen voor het de OMEGA-fabriek verlaat.

Ook de polsband kreeg een make-over. De volledig geborstelde armband telt vijf gebogen schakels per rij en werd voorzien van een nieuwe sluiting. Het gepolijste OMEGA-logo zorgt voor een subtiele finishing touch.

Uitvoeringen

De Moonwatch is verkrijgbaar in acht versies, waaronder roestvrij staal, 18K canopusTM goud en 18K SednaTM Goud. OMEGA biedt standaard vijf jaar garantie.

U zult misschien niet direct naar de maan reizen, maar waar u ook heen gaat: met uw nieuwe Moonwatch bent u altijd exact op tijd.