OMEGA viert ’s werelds meest beroemde spion

“My name is Bond. James Bond.” Deze iconische woorden werden exact zestig jaar geleden voor het eerst op het scherm uitgesproken door Sean Connery. De volgende decennia groeide de filmreeks, gebaseerd op de romans van Ian Fleming, uit tot een wereldwijd succes. Speciaal voor dit zestigjarig jubileum brengt OMEGA, de officiële horlogebouwer van 007, enkele bijzondere items uit.

Laseren met de Seamaster

In 1995 werd Bond voor het eerst gespot met een OMEGA. Een Seamaster 300M Quartz, om precies te zijn. Het was voor de film GoldenEye dat Bond, vertolkt door Pierce Brosnan, een ontsnappingsluik in de vloer van een rijdende trein sneed met de laser van zijn OMEGA. Hierbij werd het merk dan ook meteen goedgekeurd als officiële partner van 007. Geheel terecht, denken we dan.

OMEGA-ambassadeur

De volgende vijf films werden vertolkt door Daniel Craig. Ook hij ontwikkelde een grote voorliefde voor de Seamasters die zijn pols sierden op het witte doek. Niet in het minst omdat hij er zijn tegenstanders op meesterlijke manier mee kon verschalken. Van een ontstekingsmechanisme tot ‘electronica-ontregelaar’ of zelfs een ontsnappingstouw, Q voorzag elke OMEGA van de meest geavanceerde snufjes. En Craig? Die werd ook buiten de diensturen van zijn charismatische alter ego ambassadeur van het merk.

Twee nieuwe iconen

Voor de zestigste verjaardag van Bond brengt OMEGA twee knappe limited edition horloges uit. De eerste is uitgevoerd in roestvrij staal en geïnspireerd op dezelfde Seamaster die Bond droeg in GoldenEye. Op de caseback zie je het beroemde silhouet van Bond in de openingsscène. Het ‘moiré’-effect, met patent in aanvraag, zorgt voor een extra dynamisch effect. Het uurwerk wordt aangedreven door een nauwkeurige Co-Axial Master chronometer kaliber 8806, en heeft een armband in mesh-stijl. De blauwe houten presentatiedoos is uitgevoerd in het origineel Diver 300M golfpatroon, met de iconische drie stippen én een geheime drukknop aan de rechterkant.

De Canopus Gold™ heeft een 18kt witgouden legering en een wijzerplaat van grijze siliconen, een knipoog naar het zand bij GoldenEye Estate, Flemings buitenverblijf in Jamaica. Dankzij de unieke kristallieten patronen is geen enkele wijzerplaat hetzelfde. De combinatie van 2 heldere en 10 verschillende tropisch getinte diamanten op de bezel (een eerbetoon aan de Jamaicaanse vlag) maakt van dit uurwerk een regelrechte eyecatcher. Het horloge wordt aangedreven door het luxe Co-Axial Master chronometer kaliber 8807, en heeft een armband en gesp van 18kt Canopus Gold™. Ook dit horloge komt met een Bond-caseback en een prachtige verzameldoos uit mangoboom, ingelegd met parelmoer.

Feestelijke accessoires

Zin gekregen in nog meer stijlvolle Bond-accessoires? Laat je innerlijke geheim agent de vrije loop met een elegante zeilarmband. Het meerkleurig nylon vlechtwerk werd geïnspireerd op de NATO-band gedragen in No Time To Die en Spectre. Maak je look helemaal af met de elegante manchetknopen uit de collectie. Rond of vierkant, beide modellen passen perfect bij de mesh-armband en de caseback van het 60-jarig jubileumhorloge. Let er voortaan wel op dat je je entrée maakt in ware Bond-stijl: My name is …