Pasquale Bruni, een hommage aan de natuur en de vrouw

Kom in dit artikel alles te weten over ons allernieuwste juwelenmerk Pasquale Bruni.

Wat hebben Jennifer Lopez, actrice Molly Sims en Amal Alamuddin (mevrouw Clooney) met elkaar gemeen? Het zijn internationale sterren van het podium en het witte doek, maar ook sterke en onafhankelijke vrouwen. En niet verwonderlijk dus, dat zij als een blok vielen voor het verbluffende detail en design van PASQUALE BRUNI. Want dat is precies waar het Italiaanse merk van fijne juweelkunst voor staat. De unieke, handgemaakte sieraden zijn een ode aan de pracht van de natuur, opgedragen aan de vrijheid van elke vrouw ter wereld.

Elke creatie is de handgemaakte expressie van een ‘vera passione’, zoals de oprichter zelf aangeeft. Een echte passie, die Pasquale Bruni nog steeds voortdrijft in het ongelooflijk verfijnde vakmanschap van edelmetalen en edelstenen. Hij wil dat iedereen die zijn creaties draagt, de passie en spirit van onafhankelijkheid voelt, die na twee generaties nog even sterk is als de dag dat het kleine artisanale atelier startte in 1968 in Valenza. Het maakt elk juweel van de hand van Pasquale zelf, tot een gegeerd kleinood in de collectie van juweelverzamelaars uit de hele wereld. De sieraden – vooral ringen – zijn samengesteld uit wit goud en een waaier van edelstenen, zoals rubelliet (rode toermalijn), paraiba en diamanten. Omdat verschillende stenen worden gecombineerd, ontstaat er een uniek kleurenspel. Bijvoorbeeld amber en diamant, of roze diamant en kwarts. Het verleent elk stuk een zeldzame elegantie en tijdloze schoonheid. Met de natuur als inspiratiebron en de vrouw als muze, zijn vrijheid en onafhankelijkheid dé kernwaarden van Pasquale Bruni. De creaties staan er niet alleen symbool voor, ze krijgen door hun dynamiek en expressief design als het ware een levende, zichtbare ziel.

Eugenia Bruni, meer dan ‘de dochter van’

Pasquale’s dochter Eugenia is sinds 2001 Creative Director van het merk, terwijl zoon Daniele CEO werd van Pasquale Bruni USA. Eugenia kreeg de kunst van ‘fine jewellery’ uiteraard met de paplepel mee. Met haar onmiskenbare tekentalent bracht ze al haar tijd door in haar vaders atelier in Valenza, wat nu beschouwd wordt als de hoofdstad van de fijne juweelkunst. Eugenia observeerde, leerde en experimenteerde. Het werd al snel duidelijk dat ze het creatieve talent, de artistieke gave en passie voor juwelen van geen vreemden had. Haar eigen vrouwelijkheid werd vervolgens dé bepalende signatuur voor het merk. Eugenia stapte in de voetsporen van haar vader, maar zocht ook haar eigen weg. Ze bracht het familiebedrijf nog meer naam en faam, vrij als ze was om de traditionele juweelkunst te verrijken met haar eigen interpretaties. Gaandeweg heeft Eugenia een unieke, eigen stijl ontwikkeld. Elke creatie draagt haar hoogstpersoonlijke stempel, tot de kenmerkende manier van slijpen toe. Eugenia mag dan wel nieuwe designs ontwikkelen, de waarden van het merk blijven onveranderd: de vrijheid en emotionele expressie van de vrouw. “Elk juweel moet vrouwen ertoe brengen liefde uit te stralen, om te beginnen voor zichzelf. Een Pasquale Bruni draag je zoals de natuur haar bloemen, bladeren en kleuren doet ontluiken: met een mengeling van spiritualiteit, sensualiteit en intimiteit, gedragen door emoties recht uit het hart”.

U kan (een deel van) de collectie van Pasquale Bruni hier bekijken. Heeft u nog vragen voor ons? Contacteer ons dan via deze link. U bent van harte welkom in onze winkels Juwelier Orye Hasselt en Juwelier Stevenart Waterloo om de collectie te bewonderen en te passen.