Rolex, grootmeester van de wijzerplaat

Sinds jaar en dag staat Rolex garant voor exclusieve wijzerplaten met unieke designs. Ook nu lanceren ze enkele pareltjes. Een overzicht:

Oyster Perpetual Datejust 36

De nieuwe wijzerplaten van de Oyster Perpetual Datejust 36 hebben een palmmotief, geïnspireerd op tropische bossen of een gekarteld motief waarin een van de esthetische stijlen van Rolex verwerkt is.

Het palmmotief roept een beeld op van weelderige, krachtige tropische bossen, terwijl in het gekartelde motief het patroon van verschillende Rolex-bezels kan worden herkend.

Het palmmotief is terug te vinden in 3 wijzerplaten. De eerste uitvoering is een olijfgroene wijzerplaat, terug te vinden op de datejust 36 op Oysterstaal en Oysterstaal met 18kt wit goud.
Een goudkleurige wijzerplaat met palmmotief siert de datejust 36 in Oysterstaal met 18kt geel goud, terwijl een zilveren wijzerplaat mooi gecombineerd wordt met de everose rolesor versie van de datejust 36.

Het gekarteld design komt ook in 3 verschillende versies. Hier zorgen een goudkleurige of zilverkleurige wijzerplaat op respectievelijk de modellen in geel rolesor of everose rolesore voor een harmonieus effect.

Op de datejust 36 in Oysterstaal en 18kt wit goud creeërt het gekarteld motief of een helderblauwe wijzerplaat een verassend effect.

Oyster Perpetual Cosmograph Daytona

De Oyster Perpetual Cosmograph Daytona is nu ook beschikbaar met een wijzerplaat uit Metallic Meteoriet. Deze wijzerplaat is enkel beschikbaar op de modellen in 18kt goud. Dit materiaal vindt zijn oorsprong in de verre uithoeken van het zonnestelsel en komt van een asteroïde die miljoenen jaren geleden is geëxplodeerd. Reizend tussen de planeten koelen fragmenten van dit natuurlijke buitenaardse materiaal af. Hierdoor ontstaat unieke, onderscheidende kristalisatie binnen in het materiaal dat onmogelijk op aarde kan worden nagemaakt. Metallic Meteoriet is zeldzaam en een uitdaging om mee te werken, maar zodra het in dunnen schijfjes is gesneden en er een chemische behandeling is toegepast, wordt de enorme schoonheid van zijn verweven interne structuur onthuld.

Nieuwigheden rolex

Oyster Perpetual Day-Date 36 en 40

De laatste nieuwigheid onder de wijzerplaten is deze van de Oyster Perpetual Day-Date 36 en 40. Deze uurwerken zijn nu ook te verkrijgen met een wijzerplaat vervaardigd uit Eisenkiesel. Eisenkiesel is een type quartz met rijke rode, bruine, oranje en soms zelfs gele kleurtonen. De uitgesproken dooradering van de wijzerplaat komt er door dat het ijzer dat zich in de steen bevindt blootgesteld wordt aan zuurstof.

Elk stuk Eisenkiesel dat gebruikt wordt om een wijzerplaat mee te vervaardigen wordt zeer zorgvuldig uitgekozen en beoordeeld op zijn rijke kleurenschema en de structuur van de aders. Dit zorgt ervoor dat elke wijzerplaat een uniek design krijgt.

Nieuwigheden rolex