Bent u ‘Born to Dare’?

Om te definiëren waar het Zwitserse uurwerkmerk Tudor vandaag voor staat, heeft het merk de campagne met slogan ‘Born to Dare’ gelanceerd.

Tudor is het merk dat door de Zwitserse uurwerkfabriek 
“Veuve de Philippe Hüther” gedeponeerd werd voor rekening van Hans Wilsdorf, oprichter van het moedermerk Rolex, die het in 1936 persoonlijk overnam en vervolgens in 1946 de vennootschap Montres Tudor S.A. opstartte.

De belangrijkste doelstelling bij de oprichting van het merk was om nieuwe terreinen te verkennen.

Tudor betracht om eveneens aan de hoogste prestatiecriteria te voldoen. De kracht van het merkt schuilt in het feit dat het uurwerken te koop aanbiedt tegen een prijs die voordeliger is dan deze van Rolex, maar zonder enige afbreuk te doen aan de betrouwbaarheid. Het merk biedt een onberispelijke onderhoudsservice aan. Performante mechaniek tegen een lagere prijs!

Arthur legt ons uit waarom hij voor een Tudor-horloge heeft gekozen: «Ik ben altijd een Rolex-fan geweest en dan vooral van de Submariner, maar ik had een betaalbaarder maar even robuust horloge nodig. Ik zocht een horloge dat ik kon dragen om te gaan zwemmen, trektochten te maken of te golven, maar dat tegelijkertijd gekleed was. Zo kwam ik bij een zwarte Tudor Heritage Black Bay terecht. De Tudor Black Bay Brons en de Black Bay Chrono vind ik ook geweldig.»

“Wat mij bij Tudor-horloges bevalt, is de manier waarop zij eigenschappen die vroeger goed werkten, weten te behouden terwijl de modellen toch gemoderniseerd en technisch verbeterd worden. Dat maakt van een Tudor een tijdloos horloge.”

Dit horloge is een gedurfde en ongeëvenaarde aanpassing van zijn originele versie aan de hedendaagse smaak.

Het herinterpreteren van klassiekers stelde Tudor in staat het unieke karakter van zijn horloges meer dan een halve eeuw lang te bewaren. De nieuwe Tudor-horloges deinzen er niet voor terug normen te herdefiniëren. Ze hebben een hechte band met hun verleden maar doen daarbij wel beroep op de technologische verworvenheden van de 21ste eeuw. Zij aarzelen nooit om de grenzen van de vernieuwing te verleggen of voor minder conventionele materialen, combinaties en inspiraties te kiezen.

Denken wij bijvoorbeeld aan de tijd dat Tudor besloot terug te grijpen naar zijn erfgoed dat op duikhorloges was toegespitst. Zij haalden hun inspiratie in het verleden, maar kozen daarbij resoluut voor de toekomst. De Tudor Black Bay is de rechtstreekse erfgenaam van de meest emblematische horloges van Tudor. Van de Oyster Prince Submariner, referentie 7924 uit 1958, erfde hij zijn grote kroon en algemene lijnen en van de Tudor Submariner “Snowflake”, die in de jaren ‘70 door de Franse marine werd gedragen, zijn unieke hoekige wijzers. Een klassiek design aangepast aan een nieuwe eeuw.

Maar design zonder prestaties is als een lege doos. De Black Bay kan prat gaan op een uiterst solide manufactuurkaliber. De research- en ontwikkelingsteams van Tudor deden er vijf jaar over om tot het gewenste resultaat te komen. Tudor is erg in zijn nopjes met de ruime autonomie van 70 uren, de uitzonderlijke ergonomie en het onafhankelijk precisiecertificaat, dat garant staat voor superieure standaards: de Tudor-standaards.

Maar voor wie wordt een Tudor-horloge gemaakt? Een Tudor-horloge is ontworpen voor mensen die buiten hun comfortzone durven te treden. Het past zich aan elke situatie aan, of dit nu een plechtig avondfeest is of de meest extreme omgeving die we op onze planeet kunnen vinden.

In de loop der jaren werden de Tudor-horloges dagelijks getest aan de pols van de grootste durvers: zij waren getuige van de lastigste ritten in de Alpen, vergezelden de Britse expeditie naar het noorden van Groenland, zweefden door de lucht met redders parachutisten van de US Air Force zonder het ooit te laten afweten of foutief uur aan te geven en doken samen met de kikvors mannen van de Franse marine. Zij hebben het nooit laten afweten en bleven zonder onderbreking het juiste uur aangeven.

Net zoals Arthur zijn dragers van Tudor-horloges steeds op zoek naar ervaringen die hun kijk op de wereld verbreden. Uitzonderlijke knowhow weten zij te waarderen. Zij interesseren zich zowel voor het ontwerp van een voorwerp als voor zijn functionaliteiten. Zij beschikken graag over instrumenten die het best aan de uitvoering van hun taak zijn aangepast en gaan er prat op tot de kring der ingewijden te behoren.

Dragers van Tudor-horloges hebben de drang naar ontdekking gemeen. Eenzelfde hunkering naar avontuur. De wil om door te gaan. Zij zijn nieuwsgierig en onverschrokken.

HET ZIJN GEBOREN DURVERS.

U kan (een deel van) de collectie van Tudor hier bekijken. Heeft u nog vragen voor ons? Contacteer ons dan via deze link. U bent van harte welkom in onze winkels Juwelier Orye Hasselt en Juwelier Stevenart Waterloo om de collectie te bewonderen en te passen.