Voor het eerst organiseert juwelier Orye een funproef op het Woutershof

Naar jaarlijkse gewoonte sponsort juwelier Orye de Euregio. Dit jaar hebben wij er echter voor gekozen om een funproef te organiseren. Deze funproef vond plaats op vrijdag 28 augustus in manege Woutershof, te Kuringen.

5 teams, bestaande uit 1 kapitein, 3 niet-ruiters en 3 ruiters (waarvan 1 junior ruiter, 1 senior ruiter en 1 profruiter), namen het tegen elkaar op voor de titel! Het doel was om een parcours af te leggen binnen de snelste tijd.

Eens het startschot werd gegeven moesten de 3 niet-ruiters een sprong opzetten. Nadat deze sprong helemaal correct was opgezet, mocht de junior ruiter starten en de eerste 5 sprongen nemen. Vervolgens moest één niet-ruiter met een kruiwagen tussen een 5-tal kegels rijden. Daaropvolgend mocht de senior ruiter van start gaan en de sprongen 6 t.e.m. 10 nemen. Wanneer de senior ruiter zijn sprongen had genomen, moest 1 niet-ruiter zelf over enkele lage sprongen springen. Tenslotte mocht de profruiter afsluiten en de sprongen 11 tot en met 15 nemen.

Een eerste prijs ging naar het team dat het minste fouten maakte en de snelste tijd behaalde. Voorts ging er ook een prijs naar het best verkleedde team en dat was het team van de superhelden.

Graag willen we alle deelnemers en supporters bedanken voor hun aanwezigheid! Hopelijk volgt volgend jaar een 2e editie van de funproef!