Diamond collection

Met haar schitterende hardheid en gekristalliseerde samenstelling zorgt een diamant iedere keer opnieuw voor een uniek en exclusief juweel. Niet zomaar een juweel maar eentje voor het leven. Waarbij je iedere keer opnieuw een ander schitterend facet ontdekt.

Diamanten collectie juwelen

De kwaliteit van een diamant hangt af van vier factoren. Carat (karaat), clarity (zuiverheid), colour (kleur) en cut (slijpkwaliteit) zijn de 4 c’s en vormen de belangrijkste eigenschappen die het uiterlijk en de prijs van een diamant bepalen.

Het gewicht van een diamant wordt aangegeven met de eenheid karaat. Een diamant van 5 karaat weegt bijvoorbeeld 1 gram, al kiest u het gewicht van uw diamant natuurlijk volledig zelf. De zuiverheid wordt bepaald door het aantal en de grootte van de onzuiverheden. Onzuiverheden ontstaan tijdens het vormingsproces van de diamant. De kleur van een diamant wordt uitgedrukt met behulp van de GIA kleurschaal en begint bij D (kleurloos) en eindigt bij Z (licht gele kleur). Het is vooral de geschiedenis van de diamant en de unieke karaktereigenschappen die de prijs van de diamant bepalen. De slijpkwaliteit wordt bepaald door de proporties, de symmetrie en het polijsten van de diamant.

Schitterende collectie van diamanten

We hebben de juiste connecties en technieken in huis om de onschatbare waarde van een diamant naar boven te halen. Onze feilloze slijptechnieken maken van een ruwe diamant een schitterend juweel. Zodat u dit voor altijd kan koesteren.

Heeft u vragen over onze Diamond Collection?

Aarzel dan niet om contact op te nemen

Troeven

 • Juwelen
  op maat

  Naast onze eigen collecties creëren we ook een persoonlijk en uniek juweel op maat. Uw verhaal of herinnering vertalen we in een juweel dat precies weergeeft zoals u bent.

 • Ambachtelijk
  vakmanschap

  Al 25 jaar lang mogen we doen wat we graag doen. Met veel passie en vakmanschap maken we de mooiste juwelen die kracht en emotie uitstralen.

 • 3 jaar
  garantie

  Een juweel waar u van houdt, wilt u zonder zorgen kunnen dragen. Zo vaak als u dat wilt, op eender welk moment. Dankzij onze 3 jaar garantie bent u hier zeker van. En ook na 3 jaar kan u steeds bij ons terecht voor uw service na verkoop.

 • Certificaat
  van aankoop

  Wat zijn de karakteristieken van uw juweel en wat maakt haar zo uniek? U kan ze eeuwig koesteren dankzij ons certificaat. Hierin krijgt u een gedetailleerde omschrijving van uw juweel of edelsteen.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Van sublieme uurwerken en oogstrelende juwelen tot een piekfijne service. Ontdek al onze diensten!