De ROLEX service

Een gids in 10 stappen

De Rolex service garandeert dat elk uurwerk dat het Rolex atelier verlaat conform is aan de originele functionele en esthetische vereisten. Elk binnenwerk wordt volledig nagekeken, elke kast en elk armband worden volledig gepolijst en gesatineerd, om zo hun originele glans terug te vinden. De precisie en waterdichtheid worden streng gecontroleerd teneinde het kwaliteitsniveau en de betrouwbaarheid, die men van Rolex mag verwachten, te garanderen.

De identificatie van uw Rolex uurwerk

Het serienummer is eigen aan uw uurwerk en zijn binnenwerk. Het laat de uurwerkmakers niet alleen toe om de originele con guratie van uw Rolex te controleren, maar ook om de historiek van uitgevoerde revisies op te sporen.

Technische analyse

Vooraleer over te gaan tot de service, onderwerpt de Rolex uurwerkmaker uw uurwerk aan een grondig onderzoek om zo een diagnose te kunnen stellen. Na een minutieuze controle van kast en armband, onderzoekt de uurwerkmaker het binnenwerk en bepaalt zeer nauwkeurig welke interventies nodig zijn zodat uw uurwerk beantwoordt aan de zeer strikte prestatie criteria van Rolex.

1. De ontmanteling

Het binnenwerk wordt zorgvuldig uit elkaar gehaald en elk onderdeel wordt gereinigd in speciale ultrasoon baden.

2. Het reinigen van het binnenwerk

De armband wordt van de kast losgemaakt. De kast wordt geopend en het binnenwerk wordt eruit gehaald. De kast wordt vervolgens volledig ontmanteld.

rolex_ontmantelen

3. Het vervangen van onderdelen

De Rolex uurwerkmaker onderzoekt elk onderdeel van het binnenwerk en bepaalt welke onderdelen dienen vervangen te worden. Er worden uitsluitend originele onderdelen gebruikt, rechtstreeks geleverd door Rolex GeneΜ€ve.

4. Het oliën

Met behulp van hoogtechnologische olien, smeert de uurwerkmaker met zorg de onderdelen van het binnenwerk om zo wrijving en slijtage te minimaliseren. Dit garandeert de precieze gang van uw Rolex.

5. De afstelling

De precisie van uw Rolex wordt verzekerd door zijn slinger waarvan de frequentie meer dan 690.000 alternaties per dag bedraagt. Om deze precisie te garanderen voert de uurwerkmaker een zorgvuldige afstelling van de slinger uit, daarna controleert hij de gang op elektronische wijze. Uw Rolex ondergaat vervolgens een serie strenge technische controles gedurende verschillende dagen.

6. Polijsten en satineren

De service van kast en armband beantwoordt aan dezelfde kwaliteitsvereisten als die van het binnenwerk. Na een eerste wasbeurt, worden kast en armband grondig onderzocht. Elk versleten of beschadigd onderdeel wordt vervangen door een origineel Rolex stuk. Vervolgens worden kast en armband zorgvuldig gepolijst, gesatineerd en gewas- sen om zo de originele glans terug te vinden.

7. Assemblage

De kast wordt opnieuw in mekaar gezet en alle dichtingsringen worden vervangen om de waterdichtheid te garanderen.

8. Waterdichtheidstest

De kast van uw uurwerk ondergaat een aantal strenge waterdichtheidstesten, een luchtledige test, vervolgens een test onder druk in water en tenslotte een test om de condensatie op te sporen. Deze test laat toe om het allerkleinste spoor van vocht aan de binnenkant van de kast te traceren.

9. Finale kwaliteitscontrole

In elke fase van het serviceproces worden strenge controles uitgevoerd. Bij de eindcontrole worden de gangreserve, de precisie en het esthetische uitzicht van uw uurwerk een laatste maal gecontroleerd op basis van de fabricage criteria, eens te meer om u een optimale kwaliteit te garanderen.

10. De onderhouds- garantie van 2 jaar

Na een volledig onderhoud, geniet uw Rolex van een waarborg van 2 jaar. Deze waarborg dekt vanzelfsprekend niet de schade ten gevolge van een ongeval of onjuist gebruik. Elke tussenkomst uitgevoerd door een, niet door Rolex erkende derde of elke toevoeging van stukken of onderdelen die niet door Rolex zelf werden geleverd of gemaakt, doen deze waarborg te niet.

Uw Rolex in het dagelijkse leven

Uw Rolex uurwerk tikt 86.400 seconden per dag, jaar na jaar, en zijn slinger loopt het equivalent van 37.000 km in 5 jaar. Het is een complex precisie–instrument dat een onderhoud verdient om gedurende tal van jaren optimaal te functioneren.

Tussen de services door, raadt Rolex u aan om uw Rolex nu en dan te reinigen met een zachte borstel en lauw zeepwater. Dit geldt niet voor uurwerken met een lederen armband. Indien uw uurwerk in contact komt met zeewater, raden we aan uw Rolex nadien overvloedig af te spoelen met zoetwater om alle zand- en zoutresten te verwijderen. Kijk op voorhand ook na of uw kroon en drukknoppen op correcte manier tegen de kast geschroefd zijn om de waterdichtheid te garanderen.

Heeft u vragen voor ons?

Aarzel dan niet om contact op te nemen