De kunst van het combineren

Coco Chanel gaf ooit de raad om minstens één accessoire achterwege te laten voor je de deur uitgaat. Less is more blijft – zeker bij opvallende sieraden – nog steeds de gouden regel. Toch zin om verschillende juwelen te combineren? Met deze tips zit je altijd goed.

Size matters

Varieer in de grootte van je juwelen. Draag je een opvallende halsketting? Hou de rest dan subtiel. Combineer ze eventueel met een fijnere ketting en kleine oorbellen. Bepaal op voorhand welk lichaamsdeel je in de kijker wil zetten: je gezicht, je polsen of je hals? Want trop is écht te veel. Niemand wil er als een kerstboom bijlopen.

Rosé, geel of witgoud?

Die hartverscheurende keuze is gelukkig verleden tijd. Vroeger was het ondenkbaar om sieraden in verschillende kleuren te combineren, maar tegenwoordig kun je hier gerust mee spelen. Soms vind je zelfs meerdere tinten goud terug in één juweel. Denk maar aan de bi-color uurwerken, waarbij koel staal en warm geelgoud mooi met elkaar contrasteren. Ook roségoud is een dankbare match.

Asymmetrie, please!

Heb jij meerdere gaatjes in je oren? Dan kun je makkelijk voor een unieke look gaan. Tegenwoordig is asymmetrie helemaal in. Combineer gerust een grote oorbel aan de ene kant met een reeks kleine, subtiele oorbelletjes aan het andere oor. It’s playtime!

Onze combi-keuzes

Weet je niet goed hoe eraan te beginnen? We geven je graag wat combinatie-inspiratie.

Van subtiel naar glam met Odrie

Het jonge merk Odrie – met labgrown diamanten – heeft speciale ‘add on’-oorbellen in de collectie. Je geeft het subtiele knopje ’s avonds of bij speciale gelegenheden een instant dosis glam door er het bijhorende hangertje aan te bevestigen. Ook vind je bij Odrie oorbellen per stuk. Zo hoef je niet meteen te investeren in een paar, maar kun je meteen aan het combineren slaan voor je asymmetrische look. – Meet me in Paris collectie, add on/stuk, 520 euro.

Messika gaat voor diamond stacking

Dé referentie voor het combineren is het hippe merk Messika. Zij hebben de ideale creaties in hun assortiment voor een rondje diamond stacking. Zo kun je makkelijk de dunne kettingen uit hun verschillende collecties combineren, of je helemaal laten gaan met de kleurrijke armbandjes, afgestemd op je outfit. Tip: stem de lengte van je kettingen af op de diepte van je decolleté.

Flexibel met Fope

Het Italiaanse merk Fope staat bekend om zijn flexibele armbanden. Die bieden een groot draagcomfort, en je doet ze in een handomdraai aan en uit. Combineer naar hartenlust de wit-, geel- en roségouden sieraden en speel met de variatie in schakels en bedels.

Het kleurfestijn van Pomellato

Wie Pomellato zegt, denkt wellicht meteen aan de kleurrijke steentjes van de Nudo ringen, niet voor niets de meest iconische creaties van het Italiaanse juwelenhuis. De vrolijke kleurtjes zijn dan ook ideaal om met elkaar te combineren. Creëer een unieke look door ze af te stemmen op je persoonlijkheid. Ga je voor subtiele nude-tinten, of voor vrolijke zuurstokkleurtjes? De kans is zeer klein dat je ooit iemand tegen het lijf loopt met exact dezelfde kleurcombinatie! Nudo collectie, vanaf 1.950 euro.

Zoals je ziet zijn er heel wat mogelijkheden om je juwelen op een stijlvolle manier te combineren. Is je sieradencollectie nog niet zo uitgebreid? Geen probleem, Rome werd ook niet op één dag gebouwd! Ga slim te werk, en denk bij elke aankoop al eens na over leuke combinaties. Bij een volgende gelegenheid kun je dan telkens je collectie uitbreiden met een bijpassend stuk. Nood aan advies? Breng gerust je juweel – of een foto – mee, dan zoeken we samen een topcombo uit!