Het avontuur heruitgevonden

Vorig jaar nam de LONGINES SPIRIT ZULU TIME  je mee naar een wereld van pionierschap, ontdekkingsreizen en avontuur. Dit nu al iconische uurwerk kreeg onlangs een nieuwe telg in de familie met een kleinere kast van 39 millimeter. Hiermee komt het befaamde Zwitserse horlogemerk tegemoet aan de wensen van avonturiers met iets smallere polsen.

In 2022 bracht Longines een ode aan ’s werelds grootste ontdekkingsreizigers met de Longines Spirit Zulu Time. De verschillende tijdzones en de vintage look van het horloge zetten de rijke geschiedenis van Longines’ precisie-instrumenten voor piloten, zeevaarders en andere avonturiers naadloos verder. De nieuwe compactere uitgave wordt dan ook toegejuicht door fans wereldwijd.

ZULU-tijd

De naam van het uurwerk verwijst naar het eerste horloge van Longines met twee tijdzones. Dat werd bijna een eeuw geleden gelanceerd en droeg de Zulu-vlag op de wijzerplaat als verwijzing naar de Z – ‘ZULU’ in het NATO-alfabet, waarmee onder andere piloten en militairen communiceren. ZULU-tijd staat voor GMT (Greenwich Mean Time) die overeenkomt met UTC (Universal Time Coordinated), oftewel de gecoördineerde wereldtijd. Dankzij dat vergelijkingspunt zie je dus in een oogopslag hoe laat het is in andere tijdzones.

Nieuwe interpretatie

Het nieuwe model met iets kleinere kast voelt comfortabeler aan smallere polsen. Naast het aangepaste design werd er ook nog wat gesleuteld aan het kaliber van het uurwerk. Net zoals de siliconen balansveer, kregen er nog twee extra componenten een anti-magnetische update. Het horloge voldoet daardoor aan de ISO764 standaard, en weerstaat de vele magnetische krachten waar we op dagelijkse basis mee te maken krijgen. Dankzij de hoogstaande technologie van Longines kan de uur-index perfect apart worden aangepast, zonder de GMT-indicator te beïnvloeden. Een 24-urenwijzer geeft de andere tijdzones aan op de – in twee richtingen roterende – bezel.

Stijlvolle uitvoeringen

De blikvanger van deze nieuwe versie is een prachtige 18-karaats geelgouden bezel. Die wordt nog eens extra in de kijker gezet door een chocoladebruin keramisch inzetstuk. Ook de kroon werd uitgevoerd in geelgoud met subtiele amberkleurige accenten. Je hebt de keuze uit drie makkelijk verwisselbare armbandjes: een roestvrijstalen band, exclusief bruin NATO, of bruin leer met crèmekleurige stiksels. Welke kleur je ook kiest, de Longines Spirit Zulu Time is sportief en toch elegant, kostbaar en tegelijk robuust. Kortom, opnieuw een klassieker voor je collectie!