Een nieuwe mijlpaal

Met de Rolex Perpetual 1908 toont Rolex zijn eindeloos innovatieve spirit aan. Het merk komt met dit baanbrekende model tegemoet aan de vraag naar een slanker model binnen de Perpetual-collectie. En hoe!

De Perpetual 1908 is misschien wel geïnspireerd op een Oyster Perpetual uit 1931, toch is dit een volledig nieuw horloge binnen de Perpetual-collectie. Want met een nieuwe kast en nieuw kaliber geeft Rolex blijk van een flinke dosis expertise én lef.

Technisch vraagstuk

De naam ‘1908’ is in feite een verwijzing naar het jaar waarin het handelsmerk Rolex officieel werd geregistreerd in Zwitserland. Een historisch moment, en een verwijzing naar die mijlpaal is dus ideaal voor deze nieuwe verwezenlijking. Rolex slaagde er namelijk in om de kast van het horloge een derde dunner te maken, zonder daarbij afbreuk te doen aan de prestaties. Over dit technische vraagstuk moest dus goed worden nagedacht.

Gloednieuw kaliber

En het antwoord komt in de vorm van een volledig nieuw kaliber: de 7140. Voor dit nieuwe automatische uurwerk met twee gecentreerde wijzers en een kleine secondewijzer op 6 uur, zijn vijf patenten aangevraagd. Het voldoet dan ook aan de strengste precisienormen en biedt uitmuntende chronometrische prestaties. Met een gangreserve van ongeveer 66 uur is dit een uiterst betrouwbaar uurwerk. Via de transparante achterzijde van de kast zie je letterlijk hoe ingenieus het systeem in elkaar zit.

Strakke look

Het ontwerp van de kast is strak en tijdloos. Klassiek, maar tegelijk modern. De alligatorlederen band is voorzien van een vernuftig open- en sluitmechanisme met twee symmetrische vouwstrips. De nieuwe 18 kt geel- of witgouden Dualclasp zet zich perfect naar de vorm van je pols. Dit zorgt voor een ongezien draagcomfort én een uiterst veilige sluiting.

De Perpetual 1908 is alvast een fantastische toevoeging aan het uitgebreide palmares van Rolex.