Een knap staaltje duurzaamheid van Chopard

Op de prestigieuze horlogebeurs Watches and Wonders 2023 deed Chopard een opmerkelijke belofte. De komende jaren zal het merk enkel nog duurzaam staal voor zijn uurwerken gebruiken. We tonen je graag al eens welke modellen intussen een ‘groene’ update kregen.

Gerecycleerd staal

Chopard maakte een gedurfd statement toen het merk beloofde in de toekomst enkel nog te werken met het duurzame Lucent Steel ™. Het bijzondere aan dit materiaal is dat het voor minstens 80% gerecycleerd is. Het ultieme bewijs dat luxe ook duurzaam kan zijn. Het Zwitserse merk is het eerste luxemerk dat vanaf eind 2023 zijn horlogekasten, armbanden en schakels uitsluitend met gerecycleerd staal fabriceert. Maar daar stopt hun ambitie niet: tegen 2025 moet de recyclagegraad nog beter, en streeft het merk naar 90%.

Alpine Eagle 41 XPS

De Alpine Eagle horlogecollectie is een herinterpretatie van de iconische St Moritz. Dat was het eerste horloge van de hand van Karl-Friedrich Scheufele, de co-president van Chopard. Dit verfijnde uurwerk stond symbool voor zijn liefde voor de Zwitserse Alpen en de mystieke kracht van de adelaar die er het luchtruim doorklieft. Dit kostbare tijdstuk werd nu dus ook uitgevoerd in Chopard Lucent Steel™. Chopard noemt de man die respectvol omspringt met het milieu, en oog heeft voor onze toekomstige generaties, een hedendaagse adelaar.

L.U.C. 1860

Ook de L.U.C 1860 werd in een Chopard Lucent Steel™-jasje gestoken. Het ontwerp bleef trouw aan de oorspronkelijke verhoudingen en kreeg als elegante finishing touch een zalmkleurige hand-geguillocheerde (met smalle groeven gegraveerde) wijzerplaat met gouden basis. Die past perfect bij de vintage kalfsleren band. Dit chronometer-gecertificeerde luxehorloge draagt het kwaliteitskeurmerk Poinçon de Genève. Dankzij het L.U.C kaliber 96.40-L voldoet het ruimschoots aan de verwachtingen van de meest veeleisende verzamelaars.

Mille Miglia

De prestigieuze Mille Miglia, gereden met prachtige vintage oldtimers, is ongetwijfeld ’s werelds mooiste autorace. Oftewel: la corsa piu bella del mondo. Chopard mag zich al 35 jaar officiële tijdwaarnemer noemen van deze bijzondere wedstrijd. Genoeg redenen om een officieel Mille Miglia chronograafhorloge te maken. Je herkent het kostbare uurwerk meteen aan de retro accenten, en de speelse verwijzingen naar de autosport, zoals het rubberen ‘auto’-bandje. Voortaan gaat de Mille Miglia dus ook iets duurzamer door het leven dankzij het gebruik van Lucent Steel™.

Benieuwd naar deze nieuwe, duurzame modellen uit gerecycleerd staal? Vraag er zeker naar in onze winkel.