De laatste horlogetrends van 2020

Hoewel 2020 ons altijd zal bijblijven als het jaar van het Corona-virus en de opvolgende gekke taferelen zoals hamsteren, staycation en quarantannen, mondmaskers, corona kilo’s of coronababy, bubbling en quarantini’s, toch hebben de huizen van grote horlogemakers niet stilgezeten. Ook in 2020 brengen merken zoals Chanel, Longines en Garmin nieuwe modellen uit die we graag aan u voorstellen.

Chanel

De J12 van Chanel viert dit jaar haar 20ste verjaardag.

 Het iconische model J12 is kwalitatief jaar na jaar verbeterd. Niettemin is men steeds trouw gebleven aan haar esthetische kenmerken. Zo bestaat de J12 volledig uit witte of zwarte keramiek, met een diameter van 33 mm en 38 mm, met of zonder diamanten op de wijzerplaat. Vorig jaar werd het model voorzien van een manufactuur kaliber en een transparante kast voor de mechanisch/automatische uitvoering.

Om deze 20ste verjaardag te huldigen brengt Chanel een Limited Edition uit met een beperkte oplage van 2020 stuks. Het wit keramische model is beschilderd met symbolen en referenties van het huis, zoals onder andere de N°5 parfum en de oprichtster Gabrielle Chanel. 

Longines

De Longines Spirit is een geheel nieuwe collectie die gebaseerd is op de rijke geschiedenis van het merk.

Historisch gezien heeft Longines legendarische pioniers vergezeld bij het veroveren van land, zee en lucht. Het merk met de gevleugelde zandloper als symbool haalt inspiratie uit dit erfgoed om de Longines Spirit collectie te creëren, een collectie met een onberispelijke stamboom. Deze collectie verbindt geschiedenis met innovatie door elementen uit de gloriedagen van de luchtvaart te combineren met hedendaagse esthetische en technische vereisten. Deze resoluut eigentijdse uurwerken belichamen de pioniersgeest die het merk sinds haar prille begin nastreeft. Een gloeiend eerbetoon aan deze uitzonderlijke mannen en vrouwen die, door een record, een heldendaad of een blijk van moed, hun stempel hebben gedrukt op de geschiedenis en nieuwe generaties ertoe hebben aangezet zichzelf te overtreffen.

De collectie bestaat uit stalen modellen in verschillende uitvoeringen. Zo kan er gekozen worden tussen een blauwe, witte of zwarte wijzerplaat en kan er geopteerd worden voor een stalen of lederen band. 

Garmin

De Golfer is het laatste nieuwe model dat wordt toegevoegd aan de MARQ collectie, ook beter gekend als de collectie van de luxe smartwatches van Garmin.

Het uurwerk is ontworpen voor mensen die golf spelen of die geïnspireerd zijn door degenen die het doen. Het is een moderne toolwatch met slimme functies, meer dan 41.000 vooraf geladen golfbanen en de meest geavanceerd gegevens voor game tracking ooit. Een virtuele caddie laat je zien met welke club je moet slaan en waar je moet richten. De op maat gemaakte 18-hole graveringen in de keramische bezel tonen aan anderen waar je je bevindt. De nylon band zorgt voor een aangename pasvorm die bij elke slag goed blijft zitten.

Heeft u nog vragen voor ons? Contacteer ons dan via deze link. U bent van harte welkom in onze winkels Juwelier Orye Hasselt en Juwelier Stevenart Waterloo om de collectie te bewonderen en te passen.