De natuur als bron van inspiratie

Dit jaar konden we, na lange tijd, eindelijk terug beurzen bezoeken om de nieuwe collecties van onze juwelen- en horlogemerken te bewonderen. Geen betere plek om trends te spotten. Het was te merken dat niet alleen wijzelf veel in het bos te vinden waren tijdens de coronaperiode. Want de rode – of beter: groene – draad doorheen een flink aantal collecties was de natuur. Niet alleen qua design, maar alsmaar vaker geven natuurlijke gesteenten een bijzondere touch aan een juweel of uurwerk.
Maak kennis met onze favorieten.

Maanbloemen

Ook de Italiaanse ontwerper Pasquale Bruni vond zijn inspiratie te land en in de lucht. Voor de sierlijke Bouquet Lunaire oorbellen maakt hij gebruik van drie bijzondere stenen. De witte maansteen staat voor de ultieme uitdrukking van vrouwelijkheid. De grijze maansteen symboliseert het evenwicht tussen het mannelijke en vrouwelijke, en het diepe zwart van de onyx drukt de kracht en moed van de vrouw uit. Een prachtig boeket.

Hartendief

De nieuwe My Happy Hearts-collectie van Chopard zal zelf heel wat hartjes doen smelten. Deze iets fijnere juwelen zijn perfect combineerbaar. Hun speelse hartvorm komt perfect tot zijn recht door de kostbare inhoud van diamanten, parelmoer of carneool. De dieprode carneool is een ijzerhoudende kwartssoort die opbeurend zou werken. We snappen dus perfect waarom Chopard deze steen koos voor de My Happy Hearts.

Melkzacht

De Nudo-collectie van Pomellato, bekend om zijn gekleurde half- edelstenen, kreeg er enkele nieuwe telgen bij met een melkkwarts en rozenkwarts. Beide stenen krijgen een verzachtende en zuiverende werking toegeschreven. Naast een heilzaam kantje hebben de stenen dankzij hun semi- transparantie een ietwat mysterieus karakter. Perfect voor iedereen die houdt van subtiele, zachte én vlot te combineren tinten.

Olijfgroene bloemenweelde

De Rolex Oyster Perpetual Datejust 31 is een prachtig voorbeeld van een ‘natural beauty’. De wijzerplaat is bezet met 24 diamanten in 18kt gouden zettingen als fonkelende hartjes van de bloemen. Die werden zorgvuldig uitgewerkt in verschillende groennuances, met olijfgroen als hoofdkleur. De met diamanten bezette bezel en de geelgouden president- band maken van dit horloge een unieke must-have.

Sterrenkijken

De diepblauwe wijzerplaat uit aventurijn en bijpassende armband van de Omega Constellation doen meteen denken aan de intrigerende sterrenhemel bij een heldere nacht. Aventurijn is een variëteit van het mineraal kwarts en staat bekend om zijn glittering. De steen zou trouwens ook kalmerende eigenschappen hebben en je gevoel van welzijn bevorderen. Misschien de moeite om eens uit te proberen?