De tijdloze klasse van Coco Chanel

Chanel… geen naam in de modewereld die mythischer en magischer klinkt! De legendarische couturier Gabrielle Bonheur ‘Coco’ Chanel (1883-1971) inspireerde hele generaties met haar revolutionaire kledingstijl, parfum, haardracht, sieraden en accessoires.

Zou het toeval zijn dat haar middelste naam ‘geluk’ betekent? Als hét boegbeeld van de ‘roaring twenties’ deed Coco Chanel jonge vrouwen dromen als nooit tevoren. Op de swingende tonen van de charleston bevrijdde ze hen van de verstikkende korsetten en wespentaille, van de 19e-eeuwse keurslijven en ‘bloemenparfums’. Typerend voor haar zei ze over haar iconische Chanel Nº5: “Een vrouw moet ruiken als een vrouw en niet als een roos.”

Het waren historische tijden. Met het sigarettenpijpje, de lange sjaals en snoeren van valse parels, creëerde Chanel de sportieve, werkende vrouw met de aantrekkelijkheid van de femme fatale. En ze verhief imitatie tot statement: “Sieraden moeten een vrouw sieren, ze hoeft er niet rijk door uit te zien.”

In 1932 brengt Chanel haar eerste juwelenlijn uit, die ze presenteert in haar eigen residentie. Toch zou het nog tot 1987 duren voordat Maison Chanel een eigen uurwerk op de markt brengt: de Première. En ook dat verhaal slaat aan. Tien jaar nadat Chanel haar eerste uurwerk introduceert, wordt de Watch & Jewelry boetiek van Chanel geopend op Parijse Place Vendôme.

Gabrielle Chanel werd 87 jaar oud. Maar haar ‘tijdloze’ klasse laten wij graag voortleven in onze uurwerkcollectie. Elegantie door eenvoud en puurheid: bij Orye sluiten we ons graag aan bij Chanel-waarden. Ontdek dus snel enkele pareltjes van de Chanel collectie op de volgende bladzijden.

Een kwestie van kleur

Zwart en wit zijn dé kleuren van Chanel en worden in vele creaties gebruikt. Volgens Gabrielle staan deze kleuren voor tijdloze luxe, elegantie, eenvoud en puurheid. Voor haar uurwerken koos Chanel niet voor roségoud, maar eerder beige-goud. Beige was één van Coco Chanels lievelingskleuren. Deze beigegoud legering werd uitgevonden en succesvol geïntroduceerd door Chanel.

Bestand tegen de tand des tijds

In de uurwerken van Chanel komt keramiek als een van de hoogwaardige bouwstenen terug. Dit hoogtechnologische keramiek is na diamant en saffier het hardste materiaal. Grote troef is de krasbestendigheid en dat het nooit zijn glans verliest.

De Première collectie

De uurwerken van de Première collectie hebben een uniek design. De kast heeft een kenmerkende achthoekige vorm, ontleend aan de Parijse Place Vendôme. De armband refereert aan de gevlochten ketting van de klassieke Chanel handtas.

De J12 collectie

De J12 collectie is geïnspireerd op de nautische wereld: sportief, maar met de onmiskenbare Chanel-elegantie.
Het was het eerste sportuurwerk dat werd ontworpen voor zowel mannen als vrouwen. Zonder meer een icoon onder de uurwerken van de 21ste eeuw.

De Boy•Friend collectie

Met haar pure lijnen en uiterst uitgebalanceerde look doet de Boy•Friend de grens tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid vervagen. Een uurwerk voor hem en haar, dat luxe en exclusiviteit door eenvoud uitstraalt. Onmiskenbaar Chanel, dus.

J12 uurwerk

U kan (een deel van) de collectie van Chanel hier bekijken. Heeft u nog vragen voor ons? Contacteer ons dan via deze link. U bent van harte welkom in onze winkels Juwelier Orye Hasselt en Juwelier Stevenart Waterloo om de collectie te bewonderen en te passen.