Rolex stimuleert jonge talenten

Rolex is verzot op talent. Met hun jaarlijks initiatief, The Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative,brengen ze de grootste namen uit de dans-, literatuur-, film-, muziek-, theater-, beeldende kunst- en architectuurwereld samen. Het cultureel filantropische programma, dat opgericht werd in 2002, moet jonge artiesten samenbrengen met erkende figuren in het vakgebied om te verzekeren dat kunst over de generaties heen wordt overgedragen. Met hun programma trekken ze jonge artiesten van over de hele wereld aan. Voor Rolex is culturele diversiteit de sleutel tot succes!

Vier van ’s werelds meest vooraanstaande kunstenaars – Sir David Adjaye (architectuur), Zakir Hussain (muziek), Crystal Pite (dans) en Colm Toíbín (literatuur) – zijn zorgvuldig geselecteerd als mentors voor 2018-2019 door een adviesraad van erkende artiesten.

“De kunstenaars die hebben ingestemd om als mentors deel te nemen aan The Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative 2018-2019 hebben elk hun stempel gedrukt op de discipline(s) waarin ze actief zijn en worden hoog aangeschreven bij het grote publiek en hun vakgenoten”, aldus Rebecca Irvin, Head of Philanthropy bij Rolex.

De mentors hebben elk een jong toptalent uit hun discipline uitgekozen die ze begeleiden voor een onbepaalde periode. De excellerende jonge artiesten krijgen de unieke kans om hun idolen aan het werk te zien en zelf met hen samen te werken. Ze worden ondergedompeld in het hoogste niveau van hun discipline, experimenteren met de diversiteit van persoonlijke expressie, wisselen artistieke inspiratie uit en dit allemaal met als uiteindelijk doel om persoonlijke groei te realiseren.

Na vijftien jaar zijn de disciplines vanaf dit jaar verdeeld in afwisselende periodes. In 2018-2019 vinden mentoraten plaats in architectuur, dans, literatuur en muziek. In 2020-2021 richt het programma zich tot film, theater, beeldende kunst en een achtste multidisciplinair mentorschap. De details van het laatste mentoraat worden in 2020 aangekondigd. Deze wending moet het mogelijk maken voor de mentors en hun protégés om diepgaander en flexibeler te kunnen begeleiden.

Tijd geven voor uitwisseling tussen verschillende generaties vormt de kern van het initiatief. Dat is een overweging die kan kan worden verwacht van een bedrijf dat zich richt op het maken van hoogwaardige uurwerken.” – Rebecca Irvin